Ft
0
0
Subtotal: Ft
Nincs termék a kosárban.

BIKA horoszkóp

Asztrológia a Lakberendezésben

 

Ezzel a sorozattal hónapról hónapra mind a 12 csillagjegy jellegzetességeit vesszük sorra.

Egyben arra az érdekességre szeretnék rávilágítani, hogy egy adott csillagjegy jellegzetességei, tulajdonságai hogyan függenek össze és mutatkoznak meg azzal, ahogyan a személy az őt körülvevő környezetet kialakítja és eközben miként nyilvánulnak meg személyiségének jegyei. Választ kapunk arra, hogy a születési napjegy, aszcendens vagy hold jegyének ismeretében hogyan lehet még meghittebbé varázsolni az otthonunkat. Ha a cikket olvasva szeretnétek egyéni horoszkópot, elemzést készíttetni, az elérhetőségeimen keresztül megtaláltok minden információt.

A Bika szülött otthona
Kire vonatkozik az alábbi jellemzés?

 Mindazokra vonatkozik a jellemzés, akik Április 21 – Május 20. között születtek, tehát akiknek a  napjegye,  ill. az ascendense, holdja a Bika jegyében található, rájuk jellemzőek leginkább az alábbiak. 

A Bika jegyhez meghatározott ásványok is tartoznak, melyek a bikához tartozó testrészt harmonizálják. Melyik ez a testrész? Ha erről bővebb infót szeretnél, töltsd le az Ásványok és csillagjegyek kapcsolata című ingyenes e-book-ot.

Nézzük meg a Bika jegy alaptulajdonságait!

 

 

 

A Bika, mint földjegy egy nagyon stabil minőséget, szilárdságot jelképez. 

A Bika állhatatos, rendíthetetlen, türelmes, a hangsúlyt az anyagiakra helyező, megbízható személyiség. Uralkodó bolygója a Vénusz, ami a szerelem, érzékiség bolygója is.

Imádja élvezni az életet, imád jókat enni, jókat inni, a finom borokat különösen kedveli, és a szép dolgok pl. bútorok, ruhák, kiegészítők megszállottja. És, kitűnő az ízlése, imádja a luxust, amennyiben megengedheti magának. Ezt a Vénusznak köszönheti. 

 

Hogy viselkedik egy Bika szülött?

Páratlan érzékkel válogatja össze az egymáshoz illő dolgokat, nagyon fejlett a szépérzéke. Természete birtokló, amit megszerzett azt szereti megtartani, nem jellemző rá, hogy cserélgeti a dolgokat, inkább gyűjtögeti. Nagyon nehezen változik, a hirtelen változásoktól idegenedik, időre van szüksége, amíg befogadja és megemészti az új dolgokat maga körül. Ha felbőszítik, amit lassan de azért el lehet érni nála, akkor nem kímél senkit és semmit, ilyenkor jobb, ha nem állunk haragjának az útjába.

Mivel föld jegy, a természetes anyagokat és színeket kedveli, de mindenből az igényes, meghitt, luxust sugárzó változatot preferálja. A természetesség, kényelem, és a minőség ötvözetét keresi. Mivel a kertészet, lakberendezés a Bika jegyhez tartozik, otthonában sok növény, virág, vagy virágos textilek vannak túlnyomó részt, ezzel is a természetet, természetességet igyekszik becsempészni otthonába.t

Otthonába lépve már a bejárati ajtó is védelmet sugároz, valószínűleg föld színű, sötétbarna, tömör vagy nagyon stabil hatást keltő bejárati ajtóra gondoljunk. Semmi olyanra nem sajnálja a pénzt a Bika szülött, ami időtálló, stabil, mert azt jó befektetésnek tartja.

 

 

A nappaliban a kényelem, nagy dívány, különböző díszpárnák dúsan egymás mellé helyezve, a kényelem és a pihenés, valamint a szép látvány az, ami belépve a vendéget fogadja. A Bika otthonában mindenki jól érzi megát, mert otthonos, biztonságot sugároz minden, és a Bika szereti is  vendégeket fogadni. A dívány készüljön bőrből, vagy virágos, esetleg állatmintás anyagból, ez is a természetet hozza közel. A régi bútorokhoz ragaszkodik, ezeket megtartja és szereti. A luxust a selymek,  szatén, bársony jelenti a textileknél, ezekkel kombinálja a régi darabok hangulatát.

 

Szeret az otthonában mezítláb vagy papucsban kényelmesen járkálni, ezért a padlót padlószőnyeg, puha szőnyeg, vagy padlófűtés teszi meghitté és barátságossá, de a  kandalló és szabad tűz is illik otthonához.

 

 

A világítás szempontjából a lágy, romantikus, sejtelmes megvilágítás illik a Bika szülött otthonába, a lámpa búrák készülhetnek textil bevonattal, vagy hagyományos stílusban, lehetőleg fényerő szabályozó kapcsolóval, esetleg készülhet réz vagy bronzszínben az állvány része.

 

Nagyon nagy hangsúlyt kap a konyha, mivel a Bika szülött szeret jókat enni és vendégeket fogadni, itt sok időt tölt el. A tömör fa bútor, fa konyhai eszközök, akár festett színezett változatokban, szabad tűz a tűzhelyen, ha van rá lehetőség, ha nincs, akkor azt inkább a kertben grillezésnél valósítja meg. Megtalálhatók a réz és bronz edények, az időtállóság jegyében. Színek a terrakotta, barna minden árnyalata, krém, arany, a padlón pedig kerámia, vagy mozaiklap, szintén ezekben a színekben.

Tipikusan Bika jellegű az éléskamra, ami a városban nem igazán valósítható meg, de rusztikus környezetben, ha van rá lehetőség, a Bika szülött vastag fa polcokon mindenféle fűszert, befőttet, bármilyen finomságot, sajtokat, borokat szívesen tárol, mert ez is biztonságot jelenti számára.

 

 

Hálószoba a kényelem, érzékiség, de a pihenés területe is a Bika szülött számára, ezért itt egy nagyon nagy ágyat, tele párnákkal, selyem vagy bármilyen puha anyagból készült fodros vagy dús hatást keltő ágyterítőt találunk. A szőnyeg itt is puha vagy bojtos, minden a puhaságot jelképezi. Színek a lila minden árnyalata, bordó, rózsaszín, vagy fehér. A lámpák szintén a sejtelmes hangulatvilágítás jegyében, de akár cicomás stílusúak is lehetnek, bármi belefér.

 

A fürdőszobában bármilyen formájú kád lehet, csak jól el lehessen férni benne kényelmesen, mert a Bika szülött imád lazítani egy forró illatos fürdővízben, kiélvezni a pihenést, relaxálni. A csaptelepek réz vagy bronzszínűek, nagy puha kádkilépő és puha fürdőszoba szőnyegek a padlón, több is vagy itt is padlófűtés lehet a kényelem és melegség miatt. A törölközők, textilek vastagok, puhák, finomak, luxus hatást keltenek. A színek fehér, bordó, krém, vagy rózsaszín árnyalatok, vagy ezek változatai.

 

Reméljük érdekesnek találtad a lakberendezői tevékenység ilyenfajta megközelítését.

 

Amennyiben  személyre szabott horoszkóp elemzés, integrál coaching vagy life coaching után érdeklődsz, minden  információ megtalálható a Calcedon – Szolgáltatások- horoszkóp elemzés menüpontban, kattints.

 

Köszönöm, hogy velem tartottál! Következő hónapban a Rák szülöttet és otthonát elemezzük!

 

 

Szabó Andrea
asztrológus, integrál coach
Tel: 0630/9551-115

Felhasznált irodalom:

Hamann: A 12 archetípus

 

 

Shopping Cart
Scroll to Top
IRATKOZZ FEL!
Töltsd le az ingyenes E-BOOK -ot